Donaties
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Dieren in het Nieuws

Een ‘groot’ en bijzonder insect!

Een ‘groot’ en bijzonder insect!

Dat je op de ambulance regelmatig bijzondere ritten hebt, blijkt uit onderstaand verhaal. Afgelopen maandag hadden Nathalie en ik samen een drukke dienst op de dierenambulance. Rond het middaguur werden wij gebeld door een mevrouw die mededeelde dat ze een heel groot insect bij het kelderraam had zitten en dat het asiel had gezegd dat wij dat wel weg zouden komen halen!

Op mijn vraag wat voor insect het was en hoe groot, kreeg ik als antwoord niet te weten om wat voor beest het ging, maar dat het de grootte had van een grote mannenhand! Daarbij gaf de vrouw aan dat zij buitenschilders over de vloer had en dat die beneden niet verder wilden gaan totdat het “mega insect” was weggehaald.

We maakten de rit af waarmee we op dat moment bezig waren en reden “druk speculerend” op weg naar deze opmerkelijke melding. Volgens de medewerker van het asiel, waarbij wij de melding nog even hadden gecheckt, ging het om een zeer grote spin, wellicht een vogelspin o.i.d. Ik ben eigenlijk voor weinig beesten bang, maar voor grote spinnen ben ik echt panisch! Gelukkig kent Nathalie deze angsten niet, dus bewapend met handschoenen en een vervoersbakje (welke ik goed geïnspecteerd had of deze wel goed afgesloten kon worden) liepen wij de tuin van de meldster in (ik op veilige afstand).

Mevrouw zat buiten op een tuinstoel met haar voeten van de grond, de twee schilders stonden “veilig” op de ladders. De dame wees naar het kelderraam en het rooster, waar het dier onder moest liggen. Nathalie haalde eerst het rooster weg en ging vervolgens op haar buik liggen, om goed zicht op het dier te krijgen.

Al heel snel werd duidelijk om wat voor “groot en vreemd insect” het ging, want Nathalie zei “het is een grote krab en hij is morsdood!” De mevrouw zette haar voeten weer op de grond, de twee schilders kwamen zichtbaar opgelucht van hun ladder en mijn hartslag normaliseerde zich weer tot normaal! Aangezien het woonhuis dichtbij het Haringvliet ligt (brak water), vermoeden wij dat hij door een meeuw o.i.d. is meegenomen en dat deze hem heeft laten vallen!

Het werk op de ambulance is mooi, maar dit soort ritten geven het een extra tintje!

Nel

Om ervoor te zorgen dat wij u de best mogelijke ervaring met onze website kunnen aanbieden, maken wij gebruik van cookies. Bent u hier mee eens?