Donaties
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Dieren in het Nieuws

Kitten gevonden in Strijen

Kitten gevonden in Strijen

Een van de taken van de Dierenambulance is het ophalen van moederloze zwerfkittens en in deze tijd van het jaar komen dit soort ritten veelvuldig voor. Zo kreeg de Dierenambulance zaterdag 12 juni 2010 een melding van een kitten, gevonden in een voortuin in Strijen, dichtbij een gebied waar, ondanks een groot opgezet castratie- en sterilisatieprogramma van de Dierenbescherming toch nog steeds niet geholpen zwerfkatten rondlopen.

Het betrof hier een heel klein kitten van net 3 weken, nauwelijks 210 gram zwaar en hevig ziek. Het hummeltje had ernstige niesziekte en kon bijna niet uit de ogen kijken. Daarnaast had het diertje teken en zat vol met madenlarven! Na een consult bij de dienstdoende dierenarts in Oud-Beijerland, waar het beestje een antibioticakuur en oogzalf kreeg, hebben we hem naar een particulier opvangadres gebracht alwaar hij met veel zorg, liefde en de juiste voeding en medicatie wordt grootgebracht.

Dit kitten heeft ongelooflijk veel geluk gehad dat hij op tijd gevonden en gemeld is. Zijn toekomst is inmiddels zeker gesteld want de vindster/meldster heeft inmiddels laten weten hem graag te willen hebben als hij aangesterkt en wat gegroeid is.

Omdat dit katje zo vreselijk veel geluk heeft gehad, heeft de nieuwe eigenaar hem een heel toepasselijke naam gegeven. Voortaan gaat hij door het leven als Lucky!

Nel, Medewerkster Dierenambulance Hoeksche Waard

Om ervoor te zorgen dat wij u de best mogelijke ervaring met onze website kunnen aanbieden, maken wij gebruik van cookies. Bent u hier mee eens?