Donaties
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Dieren in het Nieuws

Parkiet Dolly gaat er vandoor

Parkiet Dolly gaat er vandoor

Op woensdagmiddag hadden Willy, Oscar en Steven dienst op de dierenambulance. Er kwam een telefoontje binnen van Jolanda met de mededeling dat er een parkiet bij hun was binnengevlogen in huis. Ze wisten niet van wie die was.

Wij gingen naar Jolanda toe en zagen daar een geweldige mooie tamme parkiet. Hij was geringd (wat Oscar goed had gezien) alleen met het nummer wat er opstond kon de dierencentrale niks mee doen want dat was niet bekend. We besloten daarom de parkiet naar het dierenopvangcentrum te brengen in Numansdorp. We moesten wel nog even voer kopen, want dat hadden we niet. Toen we bij de winkel waren, werden we aangesproken door twee jonge dames. Zij vertelden ons dat ze net werden aangesproken door een mijnheer die zijn parkiet al een tijd kwijt was. Zij hadden zijn mobiele telefoonnummer. Wij belden dat nummer en kregen een Martin aan de telefoon.

Wij hebben de parkiet toen weer teruggebracht bij de eigenaar. Zij waren erg blij en zeker de vrouw van Martin; Angela. Ze huilde van geluk. Want ’s morgens liet ze de buitendeur openstaan waardoor Dolly naar buiten kon vliegen.

Dolly kwam niet meer naar binnen, omdat deze nooit naar een vrouw luistert alleen naar een man. ’s Avonds gaan ze ook met z’n allen op de bank en dan ligt Dolly op haar rug als een baby bij de baas in z’n arm te slapen. Het was weer een geweldige ervaring voor ons en ondanks dat we de laatste tijd minder dingen hadden meegemaakt, was dit weer iets waarom je zo blij bent dat je bij de dierenambulance werkt.

Steven, Willy en Oscar

Om ervoor te zorgen dat wij u de best mogelijke ervaring met onze website kunnen aanbieden, maken wij gebruik van cookies. Bent u hier mee eens?