Donaties
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Vrijwilligers

Richard & Yvonne

Richard & Yvonne

Wij zijn Richard en Yvonne, getrouwd en we rijden sinds december 2006 samen op de dierenambulance. Enorme dierenliefhebbers zijn we. We hebben zelf 7 konijnen, 3 cavia’s en vissen.

In de winter helpen we ook alle watervogels die in de buurt van ons huis zwemmen een handje. Af en toe vangen we ook wel eens een konijntje tijdelijk op, als de konijnenopvang wat hulp kan gebruiken. Het werk op de dierenambulance is heel erg leuk. Je weet nooit wat voor meldingen je krijgt, moet soms creatief zijn bij het oplossen van het probleem en dat houdt het spannend. Trieste dingen maak je mee, maar vooral ook hele mooie dingen.

Zo was er een keer een tortelduif die gegrepen was door een roofvogel. De dierenarts wilde echter een poging wagen en hechtte zijn hals. De tortelduif moest van de dierenarts echter wel ongeveer 2 weken herstellen, voordat hij weer vrijgelaten kon worden. We besloten hem bij ons in de garage in een kooi te zetten. Daar stond hij rustig. Na anderhalve week merkten we dat hij behoorlijk aangesterkt was dus we zetten de kooi buiten neer op tafel en zetten hem open. De tortelduif keek ons even gespannen aan, maar vloog toen prachtig weg. Mooier kan toch niet, vogel genezen en weer vrijlaten.

Nog steeds zien we regelmatig een tortelduifkoppeltje in onze tuin. We hopen stiekem dat het onze tortelduif is. En dan is er ook nog dat lammetje, inmiddels een schaap, dat naar Richard vernoemd is omdat hij het lammetje kort na de geboorte heeft warm gehouden totdat de schapenboer te plekke was. Kortom: Houd je van dieren, denk er dan eens over om ook vrijwilliger te worden op de dierenambulance.

Om ervoor te zorgen dat wij u de best mogelijke ervaring met onze website kunnen aanbieden, maken wij gebruik van cookies. Bent u hier mee eens?